Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 
Időjárási helyzet Európában

Átalakulás kezdődött a kontinens időjárásában. Az Északnyugat-Európa felett kimélyülő ciklonok áramlási rendszerében a következő napokban egyre nagyobb területre érkezik több hullámban enyhébb levegő, a télies idő a szárazföld északkeleti harmadára szorul vissza. Kedd reggelre melegfront érte el a Skandináv-félsziget nyugati felét, és a front felhőzete egészen az Alpok előteréig húzódott. A front előtt még az átlagosnál hűvösebb az idő, többnyire 0 és +6 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet, Északkelet-Európában pedig továbbra is fagyos a nappal. Szerda estig azonban a változás már a közép-európai térséget is eléri. A Kárpát-medencében erősen megnövekszik a felhőzet, és vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani kell, az enyhülés még csak a nyugati területeken lesz érezhető.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Estétől nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szerdán borult idő várható. Éjszaka főként az ország északi felén, napközben több helyen - legkisebb eséllyel délnyugaton - valószínű csapadék. Éjszaka a Dunántúl északi felén döntően ónos eső, eső, másutt havazás valószínű. Szerdán napközben az Északi-középhegység térségében havazás, néhol ónos eső várható, másutt egyre inkább esőre vált a csapadék. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, holnap főként északkeleten élénkülhet meg a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6 fok között alakul, a Kisalföldön lesz enyhébb, a Nyírségben hidegebb az éjszaka.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 0 és +6 fok között várható.

MTI