Mélyen hallgatnak a rendőrök azzal kapcsolatban, vajon egyedül T. Gábort vonhatják-e felelősségre a jászfelsőszentgyörgyi gyilkosság miatt.
Bár a férfi anyja sejthette, hogy fiának köze van V. Natália eltűnéséhez, hiába kérdeztük a zsarukat, hogy a nő gyanúsítottja-e az ügynek: lapzártánkig nem kaptunk választ. Közben hátborzongató részletek derültek ki a gyilkosságról. Mint megírtuk, V. Natáliát másfél éven át eltűntként keresték.
A nő holttestére a zsaruk a település határában elásva bukkantak rá. A rendőrök sejtették, hogy a férfinak köze lehet az eltűnéshez, de T. Gábor elképesztő színjátékot eszelt ki: mindenki előtt eljátszotta az aggódó szerelmest. Végül a rendőrök bevitték a férfit, aki megbukott a hazugságvizsgálaton. Ezután tett vallomást.

– Ügyfelem mindent bevallott, a rendőrséggel együttműködött – szögezte le a Blikknek dr. Kókai Mihály, a férfi ügyvédje. – Kimondottan megkönnyebbült, amikor elmondhatta, mi is történt valójában másfél éve – mondta az ügyvéd. A védő hozzátette: a férfi nem tervezte el tettét, hirtelen felindulásból ölhetett.
Natália és T. Gábor anyja, Ildikó ugyanis összevitatkoztak, a férfi pedig a két asszony közé ugrott. A férfi beterelte anyját a házba, majd folytatta a veszekedést Natáliával. Vitatkozás közben felkapott egy földön heverő botot, és rátámadt a nőre. A husánggal úgy megverte gyermeke anyját, hogy az asszony belehalt az ütlegelésbe.

A holttestet a Zagyva partjára vitte, ahol elásta az agyagos földbe, két méter mélyre. Az biztos, hogy később anyja, Ildikó is tudott a gyilkosságról, úgy tudni, a poligráfos vizsgálaton a nő is megbukott, állítólag a téma tabu volt köztük. Eddigi információk szerint azonban egyelőre csak a férfit gyanúsították meg, ő most előzetes letartóztatásban van. Hogy T. Gábor anyjának mi lesz a sorsa, arról a rendőrség mélyen hallgat: K. Ildikóval kapcsolatos kérdéseinkre ugyanis lapzártánkig nem válaszoltak.
Börtönnel büntetik

A hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság kettőtől nyolc évig tartó börtönnel büntethető. Ha gyilkosságot elhallgat valaki, akár bűnpártolással is megvádolhatják, ennek büntetési tétele akár ötéves büntetés is lehet.