Előzetes letartóztatásba helyezte kedd délután a Budakörnyéki Járásbíróság azt az 53 éves budapesti férfit, aki az alapos gyanú szerint maglódi albérletükben októberben agyonverte az élettársát. A holttestre közel egy hónap múlva bukkantak rá - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.
Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a gyanúsított elleni kényszerintézkedést egyelőre egy hónapra rendelte el a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, illetve az esetleges bűnismétlés veszélye miatt az ügyészségi előterjesztésnek megfelelően.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2011 tavaszán ismerkedett meg az ügy későbbi sértettjével, akivel élettársak lettek, s Maglódra, albérletbe költöztek. Anyagi természetű, illetve féltékenységből eredő vitáik gyakran torkolltak kiabálásba, verekedésbe, így volt ez idén október egyik estéjén is. Dulakodás közben a gyanúsított többször durván megütötte és megrúgta élettársát, majd a földre került nőt addig bántalmazta, amíg az életét nem vesztette - magyarázta a szóvivő.

Közlése szerint a férfi ezután letakarta a nő holttestét, átöltözött, bezárta a lakást és elment otthonról. A főbérlő novemberben akart személyesen a bérlőivel beszélni, ekkor talált rá a lakásban a meghalt nőre.

A rendőrség hivatalos honlapján a bűncselekményről egyebek mellett azt írták, hogy V. László 53 éves budapesti lakos október 21-én estefelé verhette agyon az élettársát, a holttestre a főbérlő november 12-én bukkant rá. Másnap fővárosi lakásán elfogták a gyanúsítottat, aki beismerte tettét.

Az MTI úgy tudja, hogy a férfi egy korábbi gyilkosságért 12 évet ült, 2011-ben szabadult, s nem sokkal később ismerkedett meg az élettársával.

MTI