Teljes gazdasági irányváltást sürget az LMP, mert a kormány a jelenlegi politikájával szerintük "falnak vezette az országot".
Gál József, az ellenzéki párt szóvivője a szükséges intézkedések közé sorolta a minimálbér szintjének megemelését úgy, hogy az meghaladja a létminimumét. Hangsúlyozta: senki sem dolgozhat kevesebbért, mint amennyiből meg lehet élni. 

Ugyancsak szorgalmazta az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszerének eltörlését, ami minden társadalmi réteg számára bérnövekedést eredményezne - mondta, de a fejlesztési források "kitalicskázását is le kell állítani" - jelentette ki. "Nem beszélhetünk versenyképességről akkor, amikor a haveroknak juttatják az uniós forrásokat" - fűzte hozzá. 

Az LMP a gazdasági fordulat részeként jelentősen növelné az oktatás forrásait is, a mostani ugyanis csak "a szalagok mellett éhbérért dolgozók" képzését tűzte célul szerintük. Kudarcot vallott a közfoglalkoztatás is, az nem ösztönzi munkakeresésre az embereket, de szegénységbe is zárja őket - fogalmazott Gál József. 

A politikus emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten maga is elismerte, hogy megbukott az a politika, amely az alacsony bérekre alapozta az ország versenyképességét.

MTI