Négyes ikrei születtek egy négyes iker apukának a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában csütörtökön. A gyerkőcöket ugyan az az orvos segítette világra, aki annak idején a kicsik édesapját. Azóta most először születtek újra négyes ikrek az intézményben.
Bár lombikprogram esetén a legnagyobb az esélye ikerszülésnek, mint azt a Dehir megírta, a 30 éves szülők gyermekei spontán módon fogantak. A három lány és egy fiú gyermek a nő terhességének 34. hetében, császármetszéssel születtek, súlyuk 1500 és 1900 gramm közötti volt. Az anyuka a szülést megelőzően 11 hétig feküdt a klinikán.

Boglárkát, Flórát, Jázmint és Istvánt Dr. Póka Róbert klinikaigazgató és Dr. Jenei Katalin szülész-nőgyógyász segítette a világra jönni. Előbbi professzor vezette le az édesapa születését is harminc évvel ezelőtt, aki szintén négyes ikerként, császármetszéssel jött a világra.
Magyarországon a számítások szerint nagyjából fél millió szülésre jut egy négyes iker. Mivel az országban egy évben átlagosan 90 ezer gyermek születik, négy-öt évente jönnek világra négyes ikrek.