A Magyar Nemzet értesülése szerint erőátcsoportosításokat kellett végrehajtania a rendőrségnek, annyian lebetegedtek a Baranya megyeiek közül.
A lap úgy tudja, hogy súlyos vírusfertőzés terjed a déli határszakaszt védő Baranya megyei rendőrök körében. A fertőzés eredete egyelőre ismeretlen. Eddig harminchárom betegről tudnak, hárman közülük kórházba kerültek.

Hányással, hasmenéssel küszködnek a lebetegedett rendőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén megerősítették a tömeges megbetegedésekről szóló értesülést. Onnan közölték, hogy harminchárman betegedtek meg rendőreik közül az elmúlt napokban, valamennyien Bács-Kiskun megyében teljesítettek szolgálatot a déli határnál.

A három, kórházban fekvő beteg mellett huszonketten Bács-Kiskun megyei szálláshelyükön, heten pedig saját otthonukban lábadoznak. Egy rendőr már teljesen meggyógyult.

Vizsgálják, mi okozza a tömeges megbetegedéseket. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerint „a megbetegedések miatt szükségessé vált erő- és eszközátcsoportosítások megtörténtek, a rendőrség továbbra is a szükséges és megfelelő létszámmal biztosítja az államhatár védelmét”.