November 17-én lesz Eckhardt Sándor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjának, az Országos Onkológiai Intézet nyugalmazott főigazgatójának búcsúztatása Budapesten, a Farkasréti temető Makovecz termében. 
Az Országos Onkológiai Intézet tájékoztatása szerint a római katolikus szertartás 14 óra 30 perckor fog kezdődni. A gyászmise november 21-én, 17 órakor lesz a Ferencesek Pasaréti templomában.

Az intézet közleménye szerint Eckhardt Sándor halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar onkológus társadalmat. Az intézmény mély tisztelettel hajt fejet munkássága és élete előtt. Feledhetetlen szakmai elhivatottságával követendő utat mutatott a magyar és nemzetközi onkológia képviselői számára.

Az MTA rendes tagja, a magyar onkológia nemzetközileg is elismert kiváló művelője, a hazai Klinikai Onkológiai Tanszék megalapítója, első tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Onkológusok Társaságának (MOT) örökös tiszteletbeli elnöke, a Széchenyi-díj és Állami Díj mellett több hazai és nemzetközi elismerés kitüntetettje, november 1-jén halt meg, életének 89. évében.

Az Országos Onkológiai Intézet a Magyar Tudományos Akadémiával együtt saját halottjának tekinti a professzort.
 
MTI