Jogerősen öt év letöltendő börtönre ítélte Szima Juditot (képünkön), a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárát folytatólagosan, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás és sikkasztás miatt a Zalaegerszegi Törvényszék. Szima esetében 22,9 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. 
A főtitkár tavaly első fokon 3 évet kapott. Az ítélet szerint Szima Judit 2010 augusztusa és 2011 januárja között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, továbbá lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére. Két társának pedig szintén fiktív útiköltség-elszámolásokkal másfél millió forintot utalt át. A sikkasztás értéke 22 millió forint volt.

Szima 2011 novemberétől több mint hét hónapot töltött előzetes letartóztatásban. A másodrendű vádlottat egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a harmadrendű büntetését pedig öt hónap, egy évre felfüggesztett börtönre súlyosította. Szima még az elsőfokú ítéletet kommentálva arról beszélt az Origónak, hogy ha a bíróság döntése jogerőre emelkedik, akkor a szakszervezet beperli a magyar államot és a törvényszéket, hiszen ezzel a szervezet működését is ellehetetlenítenék.

A TMRSZ 2009. május 18-án kötött együttműködési megállapodást a Jobbikkal, amely szerint a párt a politikai programjaiban a rendészeti kérdések kidolgozásához figyelembe veszi a TMRSZ javaslatait. Szima Judit, a szakszervezet főtitkára egyúttal a Jobbik 2009-es európai parlamenti listájának negyedik helyén is szerepelt. Gulyás József volt SZDSZ-es képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja akkor a parlamentben arról beszélt, hogy a TMRSZ tevékenysége bizonyíték a nyíltan neonáci Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevű csoport állításaira, miszerint „a legtettrekészebb hazafiak, vagyis a szélsőséges, radikális csoportokhoz kötődő személyek beépültek a nemzetbiztonsági szolgálat és a rendőrség testületeibe”. 2010 szeptemberében az együttműködés hiányára hivatkozva a TMRSZ felmondta a megállapodást.