Körülbelül öt napja lehetett a dél-pesti kórház szülészeti osztályának vécéjében az a holttest, amelyre a hétvégén találtak rá. A rejtélyes esetről nem sokat tudni: a kórház belső vizsgálatot indít, a rendőrség viszont nem kezdett nyomozni.
Öngyilkosjelölt, hajléktalan, esetleg egy beteg? Sok mindenről pletykálnak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben azok után, hogy a hétvégén egy holttestre bukkantak az intézmény egyik vécéjében. A Lokál információi szerint az ismeretlen nő élettelen teste legalább öt napja volt a kilencedik emeleti női mosdóban. Ezen a szinten szülőszobák vannak, de a szóban forgó illemhely a folyosó egy kihalt részén található, ahol keveset járnak. Így fordulhatott elő, hogy napokig senki nem vette észre.

– Gyakran járnak fel a felső szintekre hajléktalanok, magukra zárják a vécéajtót, és ott alszanak. Talán az egyikük halt meg ott, de mi sem tudunk semmi biztosat – vakarja a fejét egy kórházi dolgozó. Mások tudni vélik, hogy egy öngyilkosjelölt könnyített magán, és ekkor érhette a végzet.

A magas épület ugyanis a magukkal végezni akaróknak is kedvelt helye, bár az is igaz, hogy az illemhelyről nehezebben lehet a mélybe ugrani. Talán az a legkevésbé valószínű, hogy az elhunyt egy beteg, mert ők általában a saját osztályukhoz tartozó vécét használják. Egy biztos: a rendőrség szerint sem bűncselekmény, sem öngyilkosság nem történt.

– Kollégáim kizárták az idegenkezűséget, nem történt bűncselekmény, a rendőrség semmilyen eljárást nem folytat az esettel kapcsolatban – tájékoztatta lapunkat Csécsi Soma alezredes. A BRFK szóvivője lapunknak megerősítette: rendkívüli haláleseti eljárást sem indítottak, vagyis nem történt öngyilkosság, és a baleset körülményeit sem vizsgálják, vagyis a nő vélhetően természetes halált halt. A kórház azonban vizsgálatot folytat.jahn-feremc-korhaz-delpesti3

– Az eset részleteiről az ügyben indított belső eljárás lezárásáig nem tudunk további tájékoztatást adni – közölte megkeresésünkre Ócsai Gábor, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet sajtóreferense.