Egy 56-os szabadságharcos magyar lány címlapképével jelent meg a La Nouvelle Revue d'Historie november-decemberi száma. A francia történelmi magazin címoldalának tetején Orbán Viktorral készült interjút hirdet ezzel a címmel: Brüsszel ellen, a nemzetek Európájáért. A főszerkesztői bevezetőben a magyar történelem nagy korszakait mutatják be.
Philippe Conrad főszerkesztő köszöntőjét az októberi kvótareferendum eredményével kezdi, amely során a magyarok 98 százaléka, több mint 3,3 millió választópolgár mondott nemet Brüsszel menekültelosztási tervezetére. Megjegyzi, hogy sokan győzelemként ünneplik, hogy nem sikerült az érvényességi küszöböt elérni, de ez „keserű győzelem azok számára akik nem képesek megérteni, hogy az szavazók nem alaktalan massza, gyökértelen és emlékezet nélküli egyének összessége, akiket cserélgetni lehet„ – tette hozzá.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy egy tízmilliós kis ország saját példáján keresztül adhat reményt sok európai számára, teszi fel a kérdést Phillipe Conrad, aki a választ is megadja, mely szerint a magyarok ezeréves történelmük során átélt nehézségekből merítettek erőt az ellenálláshoz. Ezután végigvezeti az olvasókat a magyar történelem fontosabb szakaszain, a népvándorlástól az államalapításig, a török megszálláson át a Habsburg uralomig, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcig, majd végül az 1956-os forradalommal és azt követő szovjet megszállásig.

A magyarok hosszú és gazdag történelme, amelyet a mai napig nem felednek, nélkülözhetetlen az identitásuk megőrzéséhez, amely a legjobb védekezés a globális liberalizmus ellen – zárja írását Phillipe Conrad.

Szintén a címoldalon több magyar témájú írást ajánlanak, amelyek Kun Bélával, az oszmán fenyegetéssel, Horthy kormányzóval és az 1956-os szabadságharccal foglalkoznak.

A szerzők között több írással szerepel Nicolas de Lamberterie fiatal francia újságíró-történész, Pálffy Géza, Tóth Ferenc, Fodor Pál, Martin Benoist és számos más francia szerző. A hátsó borító teljes egésze a fehér lovon Budapestre bevonuló Horthy Miklóst mutatja, akiről – mint olvasható az alatta lévő zöld sávban – Jean-Paul Besse írt könyvet Horthy Miklós, a félreismert kormányzó címmel – olvasható a 888 lapszemléjében.