A legtöbb emberölés a fővárosban történik, a legritkábban pedig Tolna megyében gyilkolnak az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikája szerint.
Budapesten tavaly 33 ember halt erőszakos halált, és ugyanennyi embert öltek meg idén októberig. Ennek fényében meglepő, de valószínűleg jobbak lesznek az idei mutatók a tavalyinál: az országos adatok szerint 2015-ben 202 emberölés történt, idén pedig eddig 172 ilyen esetet regisztráltak.

Gyilkossági ügyek miatt a legkevesebb dolguk a Tolna megyei rendőröknek volt. Ott idén még egyáltalán nem történt emberölés, és tavaly is csak egy ilyen eset miatt kellett eljárást indítani.

Az emberölési statisztikákban még mindig vezető helyen áll a családon belüli esetek száma. Ilyen eset tavaly összesen 88, idén pedig 59 történt. A családon belüli gyilkosságok számát Pest megye vezeti. Az elmúlt esztendőben a fővárosban 11, a megyében pedig 12 ember vált saját rokona áldozatává. Féltékenységből is gyakran ölnek, tavaly összesen 18, idén pedig 16 ilyen gyilkosság történt – derült ki a cikkből.