Többen a vízbe estek a siófoki Aranypartnál. Kettőjükön horgászok segítettek, másik két embert a rendőrök mentettek meg a haláltól.
Négy férfi esett egy csónakból a Balatonba Siófoknál - írja a Sonline.

– A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére bejelentés érkezett, hogy Siófoknál, az Aranypart előtti vízterületen egy csónakból többen a vízbe estek – tájékoztatta a portált a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. 

– Olasz Gergely főtörzsőrmester azonnal a helyszínre indult. A parttól mintegy 1200 méterre, a 4,8 méteres vízmélységnél egy csónakot talált, ahonnan a horgászok kihajolva két embert tartottak, hogy ne süllyedjenek el, mivel kiemelni nem tudták őket - mondta a lapnak. 

Hozzátette, a horgászok figyelmeztették őket, hogy nem kizárt, hogy többen is vannak a vízben, a vízirendőr hamarosan észre is vette a közel 100 méterre lévő csónakot, amibe két ember kapaszkodott, felmászni már nem tudtak, sőt az egyikük olyan rossz állapotban volt, hogy beszélni sem tudott és elkezdett merülni a vízben. A zsaruk a horgászok segítségével kihúzták mind a négy bajbajutottat, akiket kórházba vittek.