A szolgáltató szerint egészségkárosító hatása nincs, csupán "esztétikai" jellegű vízminőségi problémát okoz egy üzemzavar Nagykanizsán, ahol a város jelentős részén napok óta sárgás-barnás víz folyik a csapokból.
Szombat óta sárgás, szürkés, esetenként sötétbarna víz folyik a nagykanizsai és környékbeli háztartások vízcsapjaiból, amely után alkalmanként kisebb mennyiségű üledék is marad. A történtekkel kapcsolatban az MTI megkeresésére hétfőn a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt. a társaság a honlapjára kihelyezett közleménnyel válaszolt.

Mint írták: Nagykanizsán "egy ipari nagyfogyasztó belső vízellátó hálózatán kialakult üzemzavar" a városi vízellátó rendszer egyes részein vízminőségi problémát okoz. Ennek a vízminőségi problémának "egészségkárosító hatása nincs, csupán esztétikai jellegű", a közüzemi hálózatról elérhető ivóvíz közegészségügyileg mindenhol megfelelő, a hiba elhárításán dolgoznak.

Az MTI további kérdéseire a szolgáltató későbbre ígért válaszokat.

A vízmű ügyfélszolgálatán a lakossági bejelentésekre kapott válaszokból az MTI úgy tudja: a város északi részén egy ipari üzem vezetéke sérült meg néhány nappal ezelőtt. A Zalai Hírlapnak a vízmű egyik szakembere azt mondta: az ott nagy mennyiségben elfolyt víz a hálózaton "vízáramlási" problémákat okozott, ennek következménye a víz elszíneződése.

MTI