Eddig ez számít az év marihuánafogásának a röszkei átkelőn. Tavaly a röszkei határnál mindössze öt alkalommal találtak kábítószert különböző járművekben elrejtve.
Hatalmas mennyiségű marihuánát találtak a röszkei határátkelőn egy német rendszámú autóban a pénzügyőrök a napokban. A gépkocsit vezető svájci nő azt mondta, bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök mégis a tételes vizsgálat mellett döntöttek, és az autó fenéklemezénél kialakított rejtekhelyről, valamint a pótkerék üregében megtalált hegesztett fémdobozból 56 csomagban több mint 31 kiló növényi törmelék került elő. A gyorsteszt szerint marihuána volt. Eddig ez számít az év marihuánafogásának a röszkei átkelőn. A pénzügyőrök a 31 kiló növényi törmeléket lefoglalták. A svájci nő ellen a rendőrségen tettek feljelentést.

Tavaly a röszkei határnál mindössze öt alkalommal találtak kábítószert különböző járművekben elrejtve Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes tájékoztatása szerint. Idén ezzel a lefoglalással már 11 esetnél tartanak. A tizenegy kábítószer-lefoglalás közül nyolc marihuána volt.

Tudta?

Az albániai Hoti egy kis falu az albán–montenegrói határon. Az albán csempészek a falu határában pakolják szamarakra a marihuánát, amelyek innen maguktól kelnek át Montenegróba. Montenegróban már várják őket a csempészhálózat helyi tagjai. Bár az albán és a montenegrói határőrség radarokkal figyeli a határszakaszt, a csempészek általában lefizetik őket, hogy az átkelés idején másfelé fordítsák a műszereket. A marihuána ezután Montenegróból kel útra Nyugat-Európa felé –gyakran a röszkei határátkelőn keresztül.