Előzetes tárgyalásán kimondták: nem hagyhatja el a börtönt a gyilkos román orvos, Dan S. Mint ismeretes: a férfi augusztus 31-én bement egy nyíregyházi házaspár házába, és ott hidegvérrel lelőtte R. Lászlót és feleségét.
Az asszony szörnyethalt, míg a férfi ugyan túlélte a lövéseket, de hosszas felépülés vár majd rá. Dan ezek után hazájába, Romániába szökött, hogy ott öngyilkos legyen, de a rendőrség hamarabb elkapta, minthogy megtehette volna. A hatóságok azóta félnek, hogy újra öngyilkossággal próbálkozik. A helyzet azóta súlyosabb lett, ugyanis míg korábban szenvedélyesen beszélt igazáról, mostani előzetes tárgyalásán már semmit nem volt hajlandó mondani, csak cellatársait szapulta:

– Nagyon furcsa volt a viselkedése, vélhetően egyre komolyabb mentális gondjai vannak, bizonyos, hogy nem tiszta az elméje – mondta a Blikknek a férfi ügyvédje, Lucian Negrutiu. – Bármit is kérdeztek tőle a tárgyaláson, nem volt hajlandó felelni, csupán a cellatársairól mesélt, azt taglalta, hogy mennyire nem tud velük szót érteni – tette hozzá az ügyvéd. Elárulta, Dan mintha ott sem lett volna, az ügy iránt teljesen közönyösnek látszott. Az előzetes tárgyalás az orvos számára kedvezőtlenül zárult, nem engedték ki az előzetes letartóztatásból, így bizonyos, hogy a karácsonyt is a rácsok mögött ünnepli. A férfi azonban már a kedvezőtlen ítéletre sem reagált, pedig úgy tudni, hogy kint élő testvére rendszeresen látogatja, már a gyerekeivel is találkozhatott a férfi. Negrutiu sürgetné az elmeorvos szakértői vizsgálatot:

– Az ítéletet megfellebbeztük, és szeretnénk, ha elmeorvos szakértő vizsgálná meg – szögezte le. A férfi kiadatása hosszú évekig elhúzódhat, ugyanis még hazájában felelnie kell a tiltott fegyverviselés és fegyvercsempészet miat­t is. Következ­ő tárgyalását még nem tűzték ki.

Ölni ment a családi házba

A román orvos, Dan S. augusztus 31-én rontott rá a nyíregyházi R. házaspárra, és fejbe lőtte őket hétéves iker­gyer­mekei­k szeme láttára. A férfi ezután hazájába menekült, ott kapták el a zsaruk. Kiderült, hogy viszonzatlanul szerelmes volt a nyíregyházi asszonyba, azonban a kétgyerekes családanya mindig kikosarazta.