Nem értik a lakók, mi történhetett az addig segítőkész rendőrrel a csepeli Kis János altábornagy utcában. Először vaktában lövöldözött, aztán célba vette a társasházkezelő iroda egyik munkatársát, de szerencsére nem találta el.
Csendes a környék Csepelnek ezen a területén. A 29–41. számú nagy társasház földszintjén működik az épület karbantartását és hivatalos ügyeit intéző iroda. A kis folyosóról több ajtó is nyílik. Az egyik mögött a hátsó, úgynevezett tűzlépcsőház húzódik, aminek ajtaját mindkét oldalról fémlap borítja. Közvetlen mögötte a karbantartáshoz szükséges eszközöket tárolják. Itt dolgozott az iroda egyik munkatársa.
– Ami történt, annak semmi előzménye nem volt – mondta a Borsnak az iroda vezetője. – Kollégánk rendezgetett valamit, amikor a hátsó lépcsőház fordulójában, az elsőn lakó T. Roland megjelent, és a plafonba lőtt négyet a pisztolyával. Kollégánk látta a férfit, és nagyon megijedt, mivel nem hogy veszekedés, de még a legenyhébb szóváltás sem volt közöttük. Megfordult és kijött a folyosóra, amikor már egy célzott lövés csapódott be mellette. A golyó átütötte az ajtó mindkét oldalát és a szemközti falba fúródott. Elgondolni is rossz, mi lett volna, ha pár centivel arrébb áll.
– Kijött a folyosóra és várta, hogy mi fog történni. A lövések zajára mentünk ki mi is, aztán kirohantunk az utcára, hívtuk a rendőrséget. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy valamin bekattant. A kollégánkon csak később jött ki az idegesség, de akkor nagyon, úgyhogy pár napra felmentést kapott a munkavégzés alól – mondta az iroda vezetője.

Az ügyészség emberölés kísérlete miatt nyomoz. A rendőrt őrizetbe vették.