Szeptember 24-én Katalin és Ágnes élete az egyik legkritikusabb fordulatot vette: a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr édesanyja megrendítő vallomást tett, a történtek óta először!
– Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk – kezdte Szabina édesanyja, Katalin. – A legjobban az fáj, hogy úgy érzem, nem tudok segíteni a kislányomnak. Van egy pszichológus barátnőm, aki azt mondta, csak legyek Szabina mellett, és ha sír, hadd sírjon a vállamon, ha pedig beszélni szeretne, legyek ott neki. De úgy érzem, ez kevés. Most, hogy a testi sebek kezdenek gyógyulni, még inkább érzem, hogy a lelki sebek sokkal nehezebben hegednek be – árulta el a Lokál napilapnak Katalin, a robbantásban megsérült egyik járőr, Szabina édesanyja.

A másik fiatal rendőr, László édesanyja szerint gyerekeik talán sosem lesznek ugyanazok a vidám, gondtalan fiatalok. – Van egy robbantás előtti és egy az eset utáni életük. Megszakad a szívem, amikor látom a szomorúságot a szemükben és hogy újra meg újra átélik azt a szörnyű éjszakát. Azokat a pillanatokat, amikor kétségbeesetten ültünk a gyerekeink ágya mellett, várva, hogy mit hoz a következő perc, senki nem tudja elképzelni.

- Még napokkal később is, amikor értem jött egy rendőrautó, hogy visszavigyen a kórházba, a látványára összerándult a gyomrom, azt hittem, azért jöttek, hogy azt közöljék, vége mindennek - árulta el Ágnes. A két fiatal rendőr a robbantás óta több műtéten is átesett és további beavatkozások várnak még rájuk, de ha minden jól megy, hamarosan teljesen felépülnek – fűzte hozzá a napilap.