Elfogták a rettegett Koszi-klán utolsó, szabadon lévő tagját. A brutális bűnbanda bérgyilkosára egy csávolyi drogültetvényen ütöttek rajta.
V. Tibort a szervezet bérgyilkosaként emlegették, a férfin egy jól felszerelt csávolyi marihuána-ültetvényen ütöttek rajta. A portál azt írja, hogy a Bács-Kiskun megyei házban egy komplett fegyver- és drograktárra bukkantak: százötven tő növényt, kilenc kilónyi szüretelt drogot, magvakat, tablettákat, ventilátorokat, lámpákat, légbefúvókat,fegyvereket, hangtompítókat és lőszereket is rejtegetett az ex-bérgyilkos.

A klán tárgyalását állig felfegyverzett kommandósok vigyázták a rendet / MTI - Krizsán Csaba
Az elfogás még október 4-én történt, a 24.hu szerint azonban a zsaruk akkor még nem is tudták, kit kaptak el, a férfi ugyanis hamis személyazonosságot használt.

A férfi Európa legkeresettebb bűnözői közé tartozott, többek közt egy 2006-os pénzszállító támadásért keresték. Akkor társával többször is rálőtt és kézigránátot is dobott egy pénzszállító autóra, de úgy tudták: külföldre menekült. Távollétében 13 év börtönre ítélték.

Mint ismeretes: a Koszi-klán nevéhez több súlyos bűncselekmény is kapcsolódik, többek között egy diósdi kettős gyilkosság, pénzszállító autók és pénzintézetek elleni támadások, ezen kívül a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító, tartálykocsikkal, és csővezetéken végrehajtott olajlopások.

A pernek összesen 41 vádlottja volt, a tárgyalást állig felfegyverzett kommandósok vigyázták. Jogerősen 33 embert ítéltek el, közülük egy életfogytiglani, ketten húsz év, míg ketten tizennyolc és fél évnyi fegyházbüntetést kaptak. Többen fordultak jogorvoslatért a kúriához, de csupán két embernek enyhítettek a büntetésén - adta hírül a 24.hu.