Egy antropológus segítségével próbálja meg tisztázni magát a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, aki három önálló bizonyítási indítványt tesz védőjével.
Antropológus segítségével hasonlítanák össze a tettesről készült videofelvételeken látható férfi fejét és testméretét P. Lászlóéval, míg egy igazságügyi orvos szakértőt pedig a DNS-ről kérdeznek.
Brunner Tamás ügyvéd a Magyar Időknek nyilatkozott az ügyben.

A hatóságok 170-175 centiméteres elkövetőt kerestek, a gyanúsított azonban több mint 185 centiméter magas” – kezdte az ügyvéd.

A második indítványunk védencem fejének az összehasonlítását kezdeményezi a tettes fejéről készült felvétellel, szintén antropológus bevonásával. Arról a felvételről van szó, ami egy üzletben készült és a vélt tettes fél arca látszik” — folytatta, majd végül a harmadik indítványról elmondta:

Az eddig elénk tárt iratok azt tartalmazzák, hogy védencem DNS-nyoma testnedvekkel került bizonyos tárgyakra.”

Ezzel kapcsolatban a kérdés az, hogy miként kerülhet egy DNS-nyom tárgyak felületére, és meddig marad meg ott olyan minőségben, hogy azonosításra alkalmas maradjon.

P. Lászlót a Teréz körúti robbantással gyanúsítják. Ismert, hogy szep­tember 24-én 22 óra 40 perc körül szögesbombát robbantott egy férfi a Teréz körúton a Király utca sarkához közel. A támadás célpontja egy rendőrjárőr volt, a járőr hölgy tagja életveszélyes, férfi bajtársa súlyos sérüléseket szenvedett.

Október 19-én Keszthelyen elfogták P. Lászlót, aki azóta is tagadja, hogy ő robbantott volna, vallomást nem tett, az előzetes letartóztatása február 21-ig tart.