Tizenegy évet kapott egy szűz lány megerőszakolásáért, amiből nyolcat kell leülnie. A bíróság azonban jó magaviselet miatt ezt is lecsökkentette öt évre.
A 29 éves, Írországban, Corkban élő magyar férfi 2009. szeptember 9-én megerőszakolt egy huszonéves nőt, aki iszogatni hívta fel őt a lakására aznap hajnalban a barátaival együtt. A nő reggel hat óra előtt nem sokkal ment aludni, később azonban arra ébredt, hogy a férfi rajta fekszik. Később azt mesélte, hogy nem kapott levegőt, és moccanni sem tudott. A ruhája már nem volt rajta.

Azonnal elmondta a barátainak, hogy mi történt, miután el tudta zavarni a férfit. A bíróságon később azt vallotta, hogy nem egyezett bele a szexbe, és akkor ráadásul szűz volt még- elevenítette fel az esetet a hvg.hu.

A magyar férfit 2012. november 26-án bűnösnek mondták ki, és tizenegy évre ítélték úgy, hogy a büntetésből három év végrehajtását felfüggesztették, így nyolc évre kellett börtönbe vonulnia.

Új döntés született:

A Büntető Fellebbviteli Bíróság azonban kedden enyhítette a büntetését, az indoklás szerint egyebek mellett azért, mert a tizenegy évet túlzottnak találták. A bíró az érvek között említette azt is, hogy nagyon pozitív értékelést kaptak a börtönből a férfiről: olyan példamutató rabnak nevezték, aki próbál jobb ember lenni. A férfi elsírta magát, amikor kihirdették a fellebbviteli bíróság határozatát.