Magyarország érdekeinek amerikai képviselője szerint mindig is erős volt a kapcsolat Magyarország és az Egyesült Államok között, és már most szoros kapcsolat alakult ki Orbán Viktor és Donald Trump között. Ez adja meg az alaphangot a két ország jövőbeli viszonyában.

A megválasztott amerikai elnök, Donald Trump és a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor azért találták meg gyorsan a közös hangot, mert másképp kezelik a dolgokat, és nem engedik meg, hogy a liberális elit határozza meg a fontos ügyeket, programokat, amiért sok bírálatot is kapnak – mondta Magyarország érdekeinek amerikai képviselője az M1 Ma este c. műsorában.

Connie Mack szerint mindig is erős volt a kapcsolat Magyarország és az Egyesült Államok között, és már most szoros kapcsolat van Donald Trump és Orbán Viktor között – ez adja meg az alaphangot a két ország jövőbeli viszonyában.


A washingtoni kongresszus korábbi republikánus tagja szerint nem állja meg helylét az az érvelés, miszerint Donald Trump nem rendelkezik elegendő tapasztalattal, megfelelő tudásbázissal a nemzetközi kapcsolatok terén

Trumpnak több külföldi tapasztalata van, mint egyik másik elődjének volt az elmúlt évtizedekben, és csupán azok támadják ezzel, akik nem értenek egyet vele – tette hozzá.

Feloldják a földgázkiviteli tilalmat

Connie Mack beszélt arról is, hogy az Egyesült Államok segítene Magyarországnak abban, hogy az energiapiaca több lábon álljon. A republikánus politikus kifejtette: Magyarországon a földgáz 80 százaléka Oroszországból származik, de az egész régió az energiafüggőség problémájával küzd.

Az amerikai kongresszus hamarosan feloldhatja a földgáz exportjára vonatkozó tiltást, ez lehetőséget kínálhat Magyarországnak arra, hogy diverzifikálja az energiaellátását – tette hozzá. Szavai szerint ebben a kérdésben nemcsak Magyarország, hanem más európai államok is partnerre találhatnak a Fehér Házban és a washingtoni kongresszusban is.