A Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának nincs mondanivalója, hiszen állítása szerint nem ő követte el a bűncselekményt. Vagyis nincs miről beszélni. Az apja szerint P. László arra vár, hogy elfogják a valódi tettest, tőlük pedig elnézést kérjen a hatóság.
Néhány, az ügyben elkészített igazságügyi szakértői véleményről kérdezték múlt héten az ügyészségi nyomozók P. Lászlót. A robbantás gyanúsítottja azonban akkor sem tett vallomást. Azt ügyvédje, Brunner Tamás a Magyar Időknek azt mondta, hogy védence nem taktikázik, amikor nem tesz érdemi vallomást.

Nem ő követte el a terhére rótt bűncselekményt, így nem is tud róla érdemben nyilatkozni; ha nincs miről vallomást tennie, akkor csak egyet tehet, hallgat. Ő egyébként azt mondta: kérdezhetik a nyomozó ügyészek, ám olyanról nem tud beszámolni, amiről nincs tudomása.

Brunner Tamás a lapnak azt is megerősítette, hogy a védelemnek és a gyanúsítottnak átadott közel háromezer oldalnyi irat egyetlen közvetlen bizonyítékot sem tartalmaz.

Csak néhány közvetett bizonyíték szerepel az iratok között, ezért ügyfelemmel való egyeztetés után még e héten az ügy lényegét érintő indítványokat fogunk tenni a nyomozó hatóságnak – mondta az ügyvéd.

A védő nem cáfolta a közvetett bizonyítékokról szóló értesüléseket. Ezek szerint P. László IP-címéről rendelték meg egy vidéki szaküzletből a bomba indítására használt kapunyitó távirányítót, valamint a robbanótestet a férfi hátizsákjában szállították a helyszínre, a zsák maradványain az ő DNS-e van, csakúgy, mint a távirányító fogadóelektronikájának maradványain.

Az ügyvéd szerint azonban a Központi Nyomozó Főügyészségnek annál több bizonyítéka lehet a tettesre vonatkozóan, mint amit védence elé tártak. Szerinte kérdéses, hogy ezek a feltételezett bizonyítékok terhelők-e P. Lászlóra nézve vagy sem.

A gyanúsított apja továbbra sem hiszi el, hogy fia követte volna el a robbantást.

Kéthetente megyek hozzá, egy órán át beszélhetünk. Legutóbb is mély szomorúságot láttam a szemében, de könnyeket nem. Ő is elítéli a robbantást, és hiszi, hogy elfogják végre a valódi tettest, a rendőrség pedig a nagy nyilvánosság előtt kér bocsánatot tőlünk – mondta korábban a Lokálnak.

Október 19-én Keszthelyen fogták el P. Lászlót, aki azóta is tagadja, hogy ő robbantott volna, ám az előzetes letartóztatása február 21-ig tart.