Nem tétlenkedik a vízszolgáltató Mátészalkán, aki ugyanis nem cseréli le a vízóráitdecember 31-ig, annak megszűnik a vízszolgáltatási szerződése. AMátészalkaleaks blog szerint a csaknem4 hetes határidő nagyon szűkös, hiszen nem minden családban van elég pénz az ilyen váratlan kiadások fedezésére, a szolgáltató ugyanis
5100  Ft-os és 10800 Ft-os darabáron kötelezi vízóra-cserére, egy vállalkozója közreműködésével a fogyasztóit!

A mátészalkai vízszolgáltató levelét enyhén szólva aggályosnak gondolják a helyiek, ezért közérdekű bejelentésben kértek állásfoglalást az ügyben. Egyelőre nem érkezett válasz a szolgáltatótól, a panaszosok többek között azért is küzdenek, hogy módosítsák a vízórák cseréjének határidejét.

Az ünnepekre való tekintettel, és a fogyasztóvédelmi szempontból aggályos rövid határidők miatt kérjük a mátészalkai fogyasztók nevében azt a Tisztelt Szolgáltatótól, hogy a mérőcserére előirányzott 2016.december 31-i határidejét módosítani szíveskedjen – áll a felháborodott lakók hétfői levélben.

A ripost megtudta, mikor kinek kell fizetnie a kötelező vízóracserét. Fontos hangsúlyozni, hogy alapvetően kétfajta vízmérőt különböztetünk meg: főmérőt és almérőt. A családi házaknál csak egy főmérő van, ez mindig a szolgáltató tulajdona, ők is cserélik szükség esetén és ennek költsége is a céget terheli.

De más a helyzet a társasházakban, ahol a főmérő után – ami szintén a cég tulajdona – lakásonként több vízóra, úgynevezett almérő is található. Ezek viszont már a társasházi lakások tulajdonosaihoz tartoznak, így sajnos minden költség őket terheli.