A kormánypárt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Vona Gábornak, a Jobbik elnökének napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált így, amelyen az ellenzéki politikus bejelentette: pártja európai polgári kezdeményezést indít annak érdekében, hogy a bérkiegyenlítés megjelenjen az uniós alapelvek sorában.
"A Jobbik vagy értelmezési nehézségekkel küzd, vagy szándékosan félrevezeti a magyar embereket", a kormány ezzel szemben egyenes az emberekkel és elismeri munkájukat - fogalmaz a Fidesz, hozzátéve, az ellenzéki párt csak azt bizonyította ma, hogy a "hatalomért készek bármit ígérgetni".

A Fidesz azt kérdezte, ha a Jobbiknak valóban fontos a magyar emberek megélhetése, akkor miért nem szavazták meg a parlamentben a kormány ez irányú javaslatait?Kiemelték, hogy 2010 óta Magyarország erősödik, folyamatos a reálbérek emelkedése, a nyugdíjak vásárlóereje biztosított, 2017-ben pedig 15 százalékkal emelkedik a minimálbér, 25 százalékkal a szakmunkás-minimálbér.

A béremelések 2018-ban is folytatódnak, a minimálbér újabb 8 százalékkal, a szakmunkás-minimálbér pedig 12 százalékkal fog növekedni - tette hozzá a Fidesz.

MTI