Az apa édesanyja szerint az igazságügyi orvosszakértő olyan dolgot talált, ami az ő igazukat támaszthatja alá.
Karácsonyra akár otthon is lehet a tragikus sorsú gyöngyösi kislány apja, ebben reménykedik a férfi édesanyja. Szerinte az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye azt igazolja, hogy nem éheztették halálra Kiarát.

– Guszti fiam az első perctől mondta a nyomozóknak, hogy a kislányukat háromóránként etették. Ezért volt érthetetlen, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsították – bizonygatja Irénke néni, a kislány nagymamája. Most bizakodik, mert állítása szerint az igazságügyi szakértői vizsgálat megállapította: másfél évesen, 3,5 kilósan elhunyt unokájának, Kiarának a tüdejében ételmaradékot találtak, ez okozta a halálát.

Bár a szülők, K. Gusztáv és J. Médea, továbbá a nagymama is következetesen tagadta, hogy a májusban elhunyt gyereket éheztették volna, a hivatalos szervek ezt máshogy látják. Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője például korábban arról beszélt: a kisgyermek halála nem valamilyen érthető, magyarázható betegség miatt következett be, hanem tulajdonképpen éhhalál volt.