Gyűjtőpont címmel novemberben indult el a Budapesti Fegyház és Börtön belső újságja.
A szegedi Csillag börtönben korábban elindult a Csillagtükör című lap, és most már a budapesti fegyháznak is lesz saját, havonta megjelenő újságja, egyelőre 600 példányban. Elsősorban fogvatartottaknak készítik, az ő közreműködésükkel. Sőt, újságíró szakkört is indítanak a börtönben, és a résztvevők lehetőséget kapnak a Gyűjtőpont szerkesztésében.

Széles Gábor dandártábornok, a BFB parancsnoka elmondta, hogy Szegeden részt vett az ottani lap elindításában és megtapasztalta, mennyit számít egy belső újság az intézet és a fogvatartottak kommunikációjában.

„Szükség volt egy felületre, ahol tudunk egymásnak üzenni, a fogvatartottaknak, a kollégáknak és viszont, ráadásul hétfőnként – a körszállítások miatt – kis túlzással a mi intézetünk a hazai büntetés-végrehajtás hírközpontja” – fogalmazott a parancsnok.

Munkácsy Márton szerkesztő elmondta: már az első számban olvashatóak lesznek fogvatartottak versei, írásai, és reményei szerint a jövőben egyre több anyagot írnak majd az intézet lakói.

A lapban lesznek még interjúk, portrék, könyv- és programajánlók, hitéleti és életmód rovat, keresztrejtvény. Az illusztráláshoz is fogvatartottak rajzait, grafikáit használják.

A lapkészítés csak az egyik ága a hazai börtönmédiának. Rádióműsort is készítenek már a rácsok mögött: „Jogában áll hallgatni” szlogennel szól a váci börtönben a Rács FM, Hessz FM névvel pedig női börtönrádió is létezik már, ami az utolsó hírek szerint egyelőre csak a Gyorskocsi utcai intézetben hallgatható.