Másodfokon 2 év felfüggesztett börtönre ítélték Dr. Udvary Jánost, a veszprémi Cholnoky kórház és Róbert Károly magánkórház nőgyógyász-onkológusát, miközben még az orvosi munkától sem tiltották el.
Az elsőfokú ítélet még 3 és fél év végrehajtandó börtönt szabott ki a hálapénzt előre kikövetelő és 150 ezernél kevesebbet el sem fogadó, betegeit megalázó orvosra. Másodfokon összefogtak érte az orvoskollégák. Állították: tudása nélkülözhetetlen, ezért arra kérték a bíróságot: a szégyenteljes bűncselekmények ellenére se tiltsák el a gyógyítástól.

Pedig az ítéletben elhangzott esetek egytől-egyig megdöbbentőek. A megalázott nők állítják: aki nem fizette ki a 150 ezret, azt a doktor elzavarta más orvoshoz, hogy még foglalkoznia se kelljen vele.

Az egykori betegek felháborodottan sorolják megaláztatásuk történetét. Az orvos például a neki fizetni nem tudó, rokkantnyugdíjas, kritikus állapotban lévő beteget azért nyilvánította tumormentesnek, hogy lepasszolhassa. Egy másik beteg 22 ezer forintos havi jövedelméből minden vizsgálatkor 15 ezret kért dr. Udvary.

A sértett nők illetve az elhunyt betegek hozzátartozói mozgalmat indítottak, annyira felháborítja őket az ítélet.