Az előzetes napirendi javaslat alapján az ülés hétfőn a megszokottnál korábban, délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal, majd a köztársasági elnök által a közelmúltban megfontolásra visszaküldött három javaslat újratárgyalása következik. 
A képviselők az azonnali kérdések és válaszok órája után határozathozatalokkal folytathatják munkájukat, amelynek elején újra szavazhatnak az Áder János által kifogásolt indítványokról. 

A parlament lényegében változtatás nélkül szavaz arról az előterjesztésről, amelyről az államfő még októberben úgy foglalt állást, hogy az ellehetetleníti a szélerőművek építését, a fővárosi Erzsébet tér egyes további részeinek állami tulajdonba kerülése esetében a határidők módosulhatnak, míg a gyógyszerforgalmazási törvény esetében a köztársasági elnök fenntartásai nyomán az eredetileg elfogadottnál szűkebb jogköröket kapnak a hatóságok a gyógyszertárak házkutatására. 

Ekkor dönthetnek további nyolc javaslatról is, köztük például arról a kormánypárti előterjesztésről, amely ismét lehetővé tenné a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak (MEKH), hogy rendeletben határozza meg a lakossági energia hatósági árait. Elfogadhatják még a kormány versenyképességi adócsomagját is. 

A nemzetgazdasági tárca többéves adócsökkentési programját tartalmazó javaslata a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról jövőre egységesen 9 százalékra csökkenti a társasági adó mértékét. Az első ülésnap ezt követően interpellációkkal és kérdésekkel ér véget. Kedden reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, majd kizárólag szavazások várhatók. 

A Ház összesen tizenhét előterjesztésről dönthet ekkor, így egyebek mellett a Kúria, az OBH és az ügyészség tavalyi beszámolóiról, két gyermekvédelmi indítványról, továbbá a keresztényüldözés és a közel-keleti, afrikai népirtás elítéléséről és az üldözöttek támogatásáról szóló határozati javaslatról. 

MTI