A 49. héten is az X-Faktor volt itthon a legnézettebb tévéműsor a teljes lakosságban és a 18–49-es célcsoportban is. Előbbi kategóriában felfért még a dobogóra az RTL Klub Híradó-ja és a Barátok közt, a TV2 először a negyedik helyen szerepel a Tények-kel.
Az X-Faktor volt a 49. hét legnézettebb műsora, a teljes lakosságból 1 millió 88 ezren, az ötven év alattiak közül 381 ezren figyelték. A teljes lakosságban az RTL Híradó és a Barátok közt szerezte meg a második, illetve harmadik helyet, 18–49-ben a Barátok közt előrelépett a második pozícióba, mögé pedig az Éjjel-nappal Budapest sorokozott fel. 

Mutatjuk a hét húsz legnézettebb műsorát a teljes lakosságban, a táblázatban mindegyik produkció a legnézettebb adásával szerepel:
Látható, hogy a kisebb kábeladók közül a Super TV2 ért el szép eredményt a Sztárban sztár + 1 kicsi-vel, a Duna TV pedig most három műsorával is bekerült a legjobb húszba, az előző héten csak a Maradj talpon! fért fel a listára a közmédiától. 
A csatornák heti átlagos közönségarányát tekintve az RTL Klub végzett az élen, 1,8 százalékpontot tudott ráverni a TV2-re. A Duna TV 5,9 százalékkal végzett a harmadik helyen, miközben az M1 a Film+-szal teljesített egy szinten, az ATV pedig egy hajszállal előzte meg a Mozi+-t.