Nemcsak fenyegette, hanem meg is támadta a rendőröket egy sarkadi fiú és édesapja – ez szerepel a vádirati tényállásban. A 17 éves ifjabb P. A. és a 37 éves idősebb P. A. hivatalos személy elleni erőszak miatt állt a minap a Gyulai Járásbíróság elé. A fiatal szerint a nála lévő csokoládét látták bicskának a rendőrök. Egyelőre nem született ítélet az ügyben.
A Veress Ferenc és a Nagy Imre utca kereszteződésében igazoltatták a rendőrök május 30-án, a késő esti órákban ifjabb P. A.-t és kedvesét, N. Z.-t. Mivel nem volt náluk semmilyen igazolvány, ezért a név és a bemondott adatok alapján azonosították volna őket. A fiúnál nem volt probléma, a lány azonban ismerőse, C. nevén mutatkozott be és hamis születési adatokat adott me – áll a vádirati tényállásban.

Mivel a rendőrök elő akarták állítani a gyulai lakásotthonból megszökött N. Z.-t, ezért ifjabb P. A. zavarni, akadályozni kezdte az intézkedést, mire felszólították, hogy távozzon. Bár úgy tűnt, hogy el is megy, a fiú elővett és szétnyitott egy bicskát, illetve hasba szúrással fenyegette a rendőröket. Ekkor mondták neki, hogy tegye el a kést, de ifjabb P. A. erre fogást váltott. Úgy tűnt, hogy akár támadni is kész, ezért a rendőrök erősítést kértek. A fiú aztán elfutott a Sarkadkeresztúri út irányába - írja a beol.hu.

A szakértő szerint enyhén értelmi fogyatékos ifjabb P. A. teljesen másként emlékszik a történtekre. A minap tartott tárgyaláson, dr. Kis Krisztina bíró előtt azt állította, hogy nem kést, hanem az előtte vásárolt csokoládét látták nála a rendőrök, amikor kipakoltatták a zsebeit.

A lányt, N. Z.-t is meghallgatták a Gyulai Járásbíróságon.

Bár első vallomásában még azt mondta, hogy valóban bicska volt kedvesénél – akihez megszökött Gyuláról Sarkadra és akitől gyermeket vár –, azt visszavonta, és most már úgy fogalmazott, hogy nem volt. Igaz, nem nagyon tudta pontosan felidézni, hogy akkor most csokoládé vagy telefon volt a fiúnál, csak bólogatott az ifjabb P. A. által elmondottakra.

Hozzátette: első nyilatkozata során félt a rendőröktől, megijesztették, ezért vallott másként.

Az intézkedő két sarkadi rendőrt is meghallgatta dr. Kis Krisztina bíró. Mindketten azt mondták, hogy a fiúnál bicska volt, és hogy hasba szúrással fenyegette meg őket, ha nem engedik el a lányt. Felszólították, hogy tegye el a kést, sőt emlékeik szerint még a lány is mondta ifjabb P. A.-nak, hogy fejezze be, mert megijedt. A rendőrök kiemelték: nem pakoltatták ki sem a fiú, sem a lány zsebeit a motorháztetőre, mint ahogy azt a fiatalok állították, és hogy nem befolyásolták N. Z. vallomását.

Azt mondta, csak a kutyát akarták megkötni a lánccal

Ifjabb P. A. egy másik ügyben is érintett, ami július 5-én történt Sarkadon. Édesapja, idősebb P. A. egy forgalomból kivont autóval közlekedett Sarkadon. A rendőrök jelezték neki, hogy ellenőriznék, de csak otthona előtt, a Mátyás utcában parkolt le. A vádirati tényállás szerint szidalmak közepette ökölbe szorított kézzel fenyegetőzött, sőt ütő mozdulatot is tett a rendőrök felé, azzal a kijelentéssel, hogy szétveri őket. A rendőrök gázspray-t alkalmaztak és erősítést kértek.

Aztán kijött az egész rokonság az utcára. Idősebb P. A. akadályozta az intézkedést, illetve ifjabb P. A. elővett egy vasszemekből álló, több mint két méter hosszú láncot, és azzal ment, sőt csapott is a rendőrök irányába, akik elhárították a támadást.

Az édesapa mindent tagadott. Mint mondta, oda akarta adni a forgalmi engedélyt és a jogosítványt, csak azt nem találta. Nem a rendőrökkel kiabált, hanem az élettársával, mivel nem tudta, hol vannak az egyébként kesztyűtartóban lévő iratok. Kiemelte, hogy nem szidalmazta és nem is támadta meg az egyenruhásokat, egyébként is fél tőlük, hogy megverik, illetve hozzátette, eddig soha semmi baja nem volt a rendőrökkel. A láncról azt mondta, azzal a kutyát akarták megkötni.

A fiú is úgy nyilatkozott, hogy egy kutyával bizniszelt ismerősével, és hogy igazából neki akarta odadobni a láncot, amikor a rendőrök intézkedtek, nem akart senkit sem bántani. Egyébként pedig hangzavarra, veszekedésre ébredt, ezért ment ki az utcára.