Sajtóértesülések szerint Kálmán Olga hiába volt a legjobban fizetett ATV-s munkatárs, Simicska ajánlatára még ő sem tudott nemet mondani.
Az elfogulatlanság látszatára sem adó, balliberális műsorvezető jövő év február 15-től az ATV stúdióját a mostanra már a jobbikosoknak állandó helyet biztosító HírTV stúdiójára cseréli.

Kálmán Olga felmondásának okairól egyelőre csak találgatni lehet, azonban sajtóértesülések szerint kulcsszerepet játszhatott a műsorvezetőnek ígért csillagászati fizetés összege, amely elérheti akár a havi négy millió forintot is. Aligha tekinthető véletlen egybeesésnek, hogy nemcsak Császár Attila a HírTV ikonikus tudósítója hagyhatja el a csatornát, hanem Simicska első embere, Nagy Zoltán hírigazgató is. Feltételezhetően azért, mert a már leplezetlen politikai irányváltást Kálmán Olgástul, már az ő gyomruk sem vette be.

Egyébiránt, köztudott, hogy Kálmán Olga volt az ATV egyik legjobban fizetett munkatársa, a műsorstruktúrát gyakran az ő megjelenéséhez igazították annak érdekében, hogy teret biztosítsanak mértéktelenül elfogult beszélgetéseihez.