Házi őrizetbe került az a férfi, aki úgy rabolta ki a várandós szomszédját, hogy kést szorított a hasához. Az asszonynak most egy épületben kell élnie a támadójával.
Az ügyészség börtönbüntetést szabott volna ki, de a bíróság inkább a házi őrizetbe helyezés mellett döntött annak a férfinak az ügyében, aki a várandós szomszédját támadta meg a pénzét követelve, miközben kést szorított a sértett hasához, olyan erővel, hogy a nő ruhája el is szakadt – írja az Origo.

A zuglói férfi november 23-án délelőtt a szemétledobónál lépett oda és támadta meg a terhes asszonyt. Miután átadta neki a táskáját, az elkövető kivette belőle a pénztárcát, majd elhagyta a helyszínt, a rendőrök azonban nem sokkal ezután elfogták.

Felfegyverkezve elkövetett rablással emeltek vádat ellene, több okból is indítványozták az előzetes letartóztatását. Az ügyészség hangsúlyozta a bűncselekmény súlyosságát, illetve hogy a sértett és a vádlott egy épületben élnek, ami lehetővé teszi, hogy a férfi megfélemlítse, befolyásolja az asszonyt, de akár el is szökhet. Az ügyben eljáró bíróság ennek ellenére első fokon mégis úgy döntött, hogy elegendő büntetés lesz a házi őrizet is, amelynek helyszíneként a férfi lakását jelölték ki.

A lap információi szerint a vádlott már egy hete ismét a zuglói társasházban lakik, habár nem egy emeleten a sértettel, a rendőrség pedig napi szinten ellenőrzi. Az ügyészség viszont fellebbezte az ítéletet, ezért nem számít jogerősnek.