A nő és férje két staffordshire keveréket tartott, az egyiket csibéztették is. Aztán egy napon áthívták ismerősük három gyerekét, mondván, a kutyáktól nem kell félni. Hát kellett volna!
Hónapokkal ezelőtt az alvilág egyik országszerte ismert alakja és felesége, az udvarukon két pitbull típusú, a C terrierek közé sorolható staffordshire-keverék kutyát tartott törzskönyv, veszettség elleni oltás és mikrochip nélkül. A férfi naponta „csibéztette” az egyiket. Párjával egy szép napon vendégségbe mentek a közelbe, ahol a felnőttek italoztak.

A kertipartin jelen volt a házigazdák három gyereke is. A 9 éves J., a 7 esztendős N., továbbá a 6 éves K. is. A meghívott házaspár hölgy tagja az esti órákban áthívta saját otthonukba a kicsiket. Amikor a kapuhoz értek, az idősebb kutya a kerítésnek ugrott. Ettől a legidősebb annyira megijedt, hogy nem is akart bemenni, de a nő megnyugtatta, hogy nem kell félnie. Épp ezért az udvarra először a két kisebb gyereket engedte be, majd ő és J. is belépett.

Nem sokkal ezt követően a kutya rájuk támadt. A legkisebb gyereket fellökte, és megharapta a fejét. A nő ekkor már a ház ajtaját nyitotta, és igyekezett a gyerekeket védelmezni. A véreb a lakásba is követte őket, ott rátámadt a középső testvérre, akinek testét több helyen  is marcangolta. Közben oda-odakapott az őt rugdosó, a húgát oltalmazó J. lábához is.

Az csak később derült ki, hogy a legidősebb gyerek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A legkisebb súlyosabbakat, sőt, az arcán maradandó nyomok keletkeztek. A középső testvér pedig legalább 40 darab, ténylegesen két hónap  alatt gyógyuló sérülést szenvedett. Az jelentős vérveszteség, a fájdalom és a lelki trauma  miatt közvetlen életveszélyben volt.

Mindezek bizonyítása után a Tatabányai Törvényszék a vádlottat 4 év és 4 hónapnyi börtönbüntetésre ítélte. A döntést az ügyész, az ügyvéd és a nő is megfellebbezte.