Januárban tiszta képet kaphatunk a Soros-birodalom magyarországi ténykedéséről, mivel az Információs Hivatal már az év elején dönthet a milliárdos befolyásolási kísérleteit feltáró beszámoló részleteinek nyilvánosságra hozataláról – írja a Magyar Idők.
A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke, Németh Szilárd a lapnak elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy a Soros Györgyhöz közeli, magukat civilnek hazudó szervezetek miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába.

Németh Szilárd arra számít, hogy akár már januárban eldőlhet, hogy mi kerülhet nyilvánosságra a Soros-aktákból, melyeket az Információs Hivatal készített a tőzsdespekuláns magyarországi befolyásszerzési kísérleteiről.

A Magyar Idők kérdésére a bizottság alelnöke elmondta, hogy tudomása szerint a dokumentumok titokgazdája a polgári hírszerzés főigazgatója, Pásztor István vezérőrnagy, aki jelenleg azt vizsgálja, hogy a beszámoló mely részleteit és milyen mértékig ismerheti meg a közvélemény anélkül, hogy sérülnének Magyarország nemzetbiztonsági érdekei.

A Soros Györgyhöz köthető szervezetek (mint például a K-Monitor és a Transparency International) korábban többször is feljelentették Magyarországot a Nyílt Kormányzati Együttműködés elnevezésű nemzetközi kezdeményezésnél, ahonnan most kilép hazánk.

Elemzők szerint a nemzetközi egyezményben Soros György milliárdos spekulánshoz köthető civil szervezetek álfüggetlen szakértői mondanak ítéletet a tagországok korrupciós helyzetéről, ezzel elferdítve a tényeket. A magyar külügy szerint a szervezet a jó kormányzati gyakorlatok megvitatása helyett egyes országok megleckéztetésének terepévé vált.