Schmuck Erzsébet azt mondta: ennek ellenére a szezon első szakaszában a kormány megítélése szerint nem csinált semmit, csupán a népszavazással, majd az alkotmánymódosítással volt elfoglalva. 
Emlékeztetett: pártja ebben nem vett részt, mert feleslegesnek ítélte, a kormány "gyűlöletkampánya" ugyanis szerintük nem járult hozzá a migráció megoldásához. 

A népszavazás sikertelensége után ugyanakkor a kabinet stratégiát váltott - értékelte Schmuck Erzsébet -, a béremelés szükségességét előtérbe helyezve. Mégsem a hazai kis- és közepes vállalkozások mellé állt azonban a kabinet, hanem a multinacionális cégeknek adott mintegy 140 milliárd forintot - értékelt az ellenzéki frakcióvezető. 

Az LMP továbbra is azt szorgalmazza, hogy a kormány szakítson a multik és a hazai nagyvállalatok támogatásával, és a hazai kis cégeket támogassa, azok ugyanis szerinte nem lesznek képesek minimálbéres alkalmazottaik után fejenként plusz 15 ezer forintnyi kiadást kitermelni. Pártja emellett a korrupció visszaszorítását is sürgeti - tette hozzá Schmuck Erzsébet. 

MTI