Egy holttestet találtak Várpalotán hétfő délelőtt, a rendőrség kizárta a gyilkosságot. A helyiek találgatásokba kezdtek, nem tudni ugyanis, mikor és mi történt pontosan.
Megrázta és sokkolta a Várpalotán élőket a hír: holttestet találtak a város határában hétfőn. A rendőrség lezárta a 8-as útról befelé vezető utat, órákon keresztül tartott a helyszínelés. Végül kiderült: nem történt gyilkosság, ám a helyiek között elindult a találgatás.

Úgy hallottam, eleinte azt sem tudták megállapítani, hogy férfi-e vagy nő az áldozat. Mióta lehetett az út mellett szerencsétlen? Nem hiányzott eddig senkinek? – tette fel a kérdést egy várpalotai asszony, aki felelevenítette a tavalyi rejtélyes haláleseteket is.

Nem véletlenül mondják a környékről, hogy ez a magyar Bermuda-háromszög. Találtak itt már lemeztelenített holttestet is nyáron, akkor azt állapították meg, hogy megfagyott. Egy idős bácsit pedig kifosztva az erdőben, ő természetes halált halt… – fejtegette az asszony, aki szerint nem is biztos, hogy magától került az inotai erőműhöz a hétfőn megtalált holttest.

A rendőrség eljárást indít.

A  Veszprém Megyei Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretein belül vizsgálja a haláleset körülményeit, aminek részleteiről nem kívántak nyilatkozni a nyomozók. Az Omegahírek és a Veszprémi Napló is azt írta, információik szerint férfi volt az elhunyt, ám ezt sem erősítették meg a rendőrök.

A rendőrség közigazgatási eljárást akkor indít, ha nem merült fel idegenkezűség gyanúja, tehát az áldozat vagy öngyilkos lett, vagy balesetet szenvedett. A várpalotai esetnél tehát kizárta a rendőrség a gyilkosságot, de a cserbenhagyásos gázolás lehetőségét is.