Ártatlan iskolai fogalmazásnak indult, végül az egész országot cselekvésre késztető akció lett belőle. A 8 éves Alex házi feladatként írt egy levelet a Jézuskának, amelyben kendőzetlenül beszél a mélyszegénységről, amiben él.
– Játszani nem szok­tam, legózni­ szeretnék, de nekünk még nincs. Van­nak tesóim, velük vagyok és anyu­kámmal. Tehát ha kérhetném karácsonyra, azt kérném, ne­ fázzak úgy, hogy fájjon mindenem, legyen kenyér, tej, vaj esetleg – áll a levélben. A szívszorító sorokat Alex mamá­ja lefényképezte, és elküldte annak a­ baráti körnek, amelyik­ segíteni szokott nekik. A kör­ egyik tag­ja kitette egy közösségi oldalra, nem is sejtve, hogy milyen segítésáradatot indít el ezzel.
– Egy használtruha-oldalon ismertem meg Alex anyukáját. Egyre többször váltottunk üzenetet, aztán beszélgetni kezdtünk, és megismertem a sorsukat, amitől bárkinek összefacsarodna a szíve – árulta el a Blikknek Epres-Madarász Éva, Alexék egyik segítője.

– Összeszorult a szívem, amikor meghallottam a velük történteket, és habozás nélkül cselekedni akartam, hogy valahogy jobb legyen ennek a családnak az élete. A baráti társaságommal elhatároztuk, hogy segítünk nekik – folytatta Epres-Madarász Éva. – Sorra jönnek a csomagok a gimnáziumi jó barátom, Bruckner Zoltán címére, és az adományok egy alapítványi számlára. A lakhelyük önkormányzata és családsegítője is felajánlotta a segítségét. Ezen felbuzdulva úgy döntöttünk, létrehozunk egy családsegítő egyesületet, hogy az ország minden Alexének segíthessünk – mondta a segítő.
A kisfiú és családja szeretett volna maga köszönetet mondani az adományokért, ám sajnos a levél nyilvánosságra kerülése óta túl sok támadás érte őket. Éppen ezért inkább úgy döntöttek, nem szeretnék a nevüket viszontlátni. Az biztos, hogy Alex levele nyomán legalább nekik meleg karácsonyuk lesz idén.

Így segíthet:

Ha ön is segíteni szeretne: Éváék a tárgyi adományokat 2016. december 19-ig, naponta 9–16 óra között az alábbi címen várják: Bruckner Zoltán, Primus Capital Zrt., 1012 Budapest, Márvány utca 16. Aki pénzzel támogatná őket, az Ampók Alapítvány számlaszámára utalhat: 1141 Bazsarózsa u. 64. Adószám 18114696-1-41, OTP 11701004-20215299-00000000, megjegyzésként pedig annyit írjanak: Alex.