Egy furcsa lopás vezetett oda, hogy a kállói lakosok egy szinesbőrű férfivel találkoztak.
Egy furcsa ügyészségi közleményre bukkant az Index: az aszódi vasútállomáson találkozott egy 31 éves, büntetlen előéletű magyar férfi egy pápua új-guineai származású egyetemi hallgatóval, akivel némi beszélgetés után italozni kezdett.

A szórakozás eléggé eldurvulhatott, ugyanis éjszaka már a Nógrád megyei Kállón voltak. A külföldi férfia annyira berúgott, hogy elvesztette az egyensúlyát és beledőlt egy árokba. A magyar társa kihasználva a lehetőséget elvette a bankkártyáját, kulcsát és a nála lévő kétezer forintot is.

Mikor a kirabolt férfi magához tért, telefon és pénz hiányában a helyiektől próbált segítséget kérni, azonban nem beszélt magyarul. Több házba is becsöngetett - vélhetően nem túl szép állapotban -, ezért a településen elterjedt, hogy migránsok jelentek meg a környéken.

Az idézett ügyészségi közlemény szerint "a Pásztói Járásbíróság kifosztás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt a vádlottat 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette. A döntés jogerős."