Idősek és fiatalok egyaránt gyászolják a 16 évesen meghalt lányt.
November 22-én, kedden délután történt a baleset, a Petőfi és Bartók Béla utca kereszteződésében. A lány biciklivel áthajtott a szirénázó mentő előtt. Nem hallhatta, hogy közeledik, mert zenét hallgatott telefonján.Kittit még kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta.

A rendőrség megállapította, hogy a biciklis lány szabálytalanul hajtott át a zebrán, és nem vette figyelembe a hang- és fényjelzéssel közlekedő mentőt, aminek a sofőrje fékezéssel sem tudta elkerülni a halálos gázolást.

A városban szinte minden beszélgetésben felmerül a szörnyű eset.
A békéscsabai Andrássy Gimnáziumban is megállt az élet. A tanárokat, diákokat egyaránt megrázta a tragédia. Az intézmény igazgatója, Komáromi István elmondta: néhány napig nem lehetett Kitti osztálytársainak órákat tartani. Iskolapszichológus segítségét is kérték, később azonban a szülők jelezték, szeretnék, ha tovább tudnának lépni a gyerekek, ezért úgy gondolják, nincs szükség arra, hogy újra és újra felemlegessék a tragédiát.

Osztályfőnöküktől pedig megtudtuk, a kislány emlékfája a terv szerint a "sorsfa"néven ismert fa lesz.Ezt a gimnázium biológia tanárai javasolták, különlegessége miatt. Az ültetésre a végső búcsút követően kerül majd sor, helye pedig az előkertben, a főbejárat mellett lesz.