Mit fagyoskodnak itt ebben a hidegben? Hát menjenek haza!
A MigSzol szerint embertelen körülmények között szállásolják el a migránsokat a körmendi befogadóállomáson, Facebook oldalukon azt írják, kétségbeesett segélykiáltást kaptak a most áttelepített húsz embertől, akik félnek a fagyhaláltól.

A MigSzol szerint “így akarja a kormány ellehetetleníteni a menedékkérők életét, és arra kényszeríteni, hogy továbbálljanak! Körmendtől már csak egy ugrás Ausztria.” Úgy vélik, hogy a bicskei tábor bezárása egy “újabb aljas húzás a kormány részéről.”

A menekültek, migránsok és menedékkérők jogaiért, valamint a magyar társadalomban, politikában való részvételükért küzd a Migráns Szolidaritás csoport.

Portálunk úgy értesült, hogy a Bicskei Befogadó Állomás az előzetes tervek szerint 2016. december 31-ével zár be, a Körmendi Ideiglenes Befogadó Állomáson fűthető pedig fűthető sátrakkal várják a menekülteket. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal közlése szerint a sátrakat kibélelték és egy-egy fatüzelésű kályhát is tettek mindegyikbe. Biztosítják a napi meleg ételt, valamint hálózsákot és takarót is kapnak a körmendi tábor lakói.

Forrás: pestisracok.hu