Folyamatosan érkeznek Belgrád elhagyatott épületeibe a migránsok. Hivatalos és megbízható számok nincsenek arról, hogy mennyien táborozhatnak szörnyű körülmények között a szerb főváros központjában, de a buszpályaudvar mögötti raktárépületekben hétfőn már 1800 bevándorló éjszakázott.
A hideg idő sem tartóztatja fel a Szerbián keresztül Nyugat-Európába eljutni akaró migránsokat. A legtöbben Bulgária felől jönnek, de érkeznek Albánia, Koszovó és Macedónia felől – számolt be róla a közmédia belgrádi tudósítója.

A szerb főváros elhagyatott épületeibe egyre több migráns költözik be.  A buszpályaudvar mögötti raktárépületekben például egy hete még alig valamivel több mint 1400 bevándorló éjszakázott, hétfőn már kis híján 1800. Hétfőn egyébként egy nagyobb , száz fős csoport indult útnak, hogy megpróbáljon átjutni a horvát vagy a magyar határon – mondta el Muci Attila.

Itt a gaming

A tudósító beszélt arról is, hogy az illegális határátkelési próbálkozást – legalábbis a magyar szakaszon – újabban gambling-nek, azaz szerencsejátéknak nevezik a migránsok. Ennek lényege, hogy egy 20-30 fős csoport megbeszéli, hogy elindul a határ felé; de legalább négy kisebb csoportra osztják egymást.

Az egyik társaságnak a csali szerepe jut, az ő feladatuk, hogy magukra vonják a határrendészek figyelmét, arra próbálva rávenni járőröket, hogy őket kövessék és így talán a többi csoportnak nagyobb esélye van, hogy továbbjusson.