Az orvos betegei pénzét kicsalta. Aki nem tudott fizetni, azt szándékosan félre diagnosztizálta. Súlyos betegségeket is eltitkolt, amely hölgyek életébe került. 
A magyar orvos első fokon 3 és fél év letöltendő börtönre ítélték és a munkától 4 évre eltiltották. Mégis tovább dolgozhat az onkológus, nőgyógyász főorvos, aki pénzért életmentő műtéteket vállalt és különféle vizsgálatokat hajtott végre. 

Az orvos valójában betegeit direkt félre diagnosztizálta, hogy betegeitől még több pénzt tudjon elcsalni! A bűnöző orvost egyetlen még élő betege buktatta le, amikor rajta műtétet végzett el és 50 ezer forintos hálapénzt akart adni. Az orvos ezt nem fogadta el. Amikor bele nézett a borítékba, visszaadta és kijelentette, hogy ő 150 ezer forintos orvos.

„Egy másik esetben a beteg 22 ezer forintos havi fizetéséből minden vizsgálatért 15 ezer forintot kért. Amikor az egyik kezelésen a beteg idős édesanyjával jelent meg, és közölték, hogy már nincs pénzük a vizsgálatokra, a nőgyógyász-onkológus megjegyzést tett az édesanyán lévő ékszerekre.” – publikálta a 24.hu. 

A beteg utolsó kívánsága az volt, hogy az orvost juttassák börtönbe, hogy soha többé ne forduljon elő senkivel, ami vele megtörtént! Előfordult olyan eset is, amikor egy fizetni nem tudó rokkantnyugdíjas előre haladt állapotú tumorára kijelentette, hogy daganatmentes. 

Az orvost a bíróság első fokon 3 év börtönre ítélte és eltiltotta a praktizálástól 4 évre. Természetesen az első fokot a főorvos megfellebbezte bizonyos kockázattal. Ugyanis a fellebbezés súlyosabb büntetést is vonhatott volna maga után. Ennek ellenére 5 év felfüggesztettet kapott, ami azt jelenti, hogy amennyiben még egyszer hibázik pályafutás a során az ítélet jogerőre emelkedik. 

A bíróság szemében az orvos pótolhatatlan, mert ítélete kapcsán úgy érvelt, hogy a nőgyógyász szaktudása egyedülálló és a kórházban szükség van tudására! 

Forrás: faktor.hu