Az idei európai mobilitási héten minden eddiginél több, 214 önkormányzat vett részt a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel. 
A 214 település csatlakozásával Magyarország az 51 részt vevő ország közül a harmadik legjobb eredményt érte el - tették hozzá. 

A közleményben Szabó Zsolt, a tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kifejtette: az NFM a programsorozat nemzeti koordinátoraként 65 millió forintos keretösszegből vissza nem térítendő támogatással is segítette tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek megrendezését.

A programsorozat idei záró konferenciáját kedden Budapesten tartották meg a közreműködő helyhatóságok vezetőinek, szervezőinek részvételével. 

A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát közlekedés üzenetét. A nemzetközi eseménysorozat az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig az autózás helyett a közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözi - ismertették.

MTI