Találkozót kér az Európai Bizottság elnökétől a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ), hogy átadhassa Jean-Claude Junckernek azt a kötelező betelepítési kvóta visszavonását szorgalmazó levelet, amelyet körülbelül két és fél ezer magyar polgármester látott el aláírásával – írja a Magyar Idők.
Eredetileg postán küldték volna el a levelet Brüsszelbe, azonban több polgármester javaslatára a személyes találkozás és beszélgetés lehetőségét kérték Jean-Claude Junckertől. Szita Károly az előző napi sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy az erről szóló levelet tegnap elküldte. Hangsúlyozta:

a találkozón nemcsak a levélátadás, hanem a magyar településvezetők véleményének meghallgatása is fontos lenne. A magyarországi polgármesterek csaknem nyolcvan százaléka állt ki eddig az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen – mondta az MJVSZ elnöke.

A találkozó leghamarabb 2017 elején jöhet létre, Brüsszelben, vagy Kaposváron. Természetesen nem 2500-an mennek majd el a beszélgetésre, hanem egy 4-5 fős delegációval, fogalmazott a szövetség elnöke, aki reméli, hogy Juncker lehetőséget ad nekik arra, elmondhassák személyes tapasztalataikat, hogy mi a baj a kötelező betelepítési kvótával. Az MJVSZ elnöke kitért arra is, hogy a tömeges bevándorlás veszélyeinek ordító jeleit sajnos az európai politikusok jelentős része a mai napig nem ismerte fel. Szita Károly kifejtette: minden héten tapasztalható, hogy az illegális migráció együtt jár a bűnözéssel és a terrorizmussal.