Körmenden a sátrakból álló menekülttábor lakói a téli hideg miatt segítséget kértek. Németh Zoltán plébános ezért december 13-án közülük 8 főt fogadott be a plébánia közösségi házába. 
Minderről a Magyar Kurír katolikus lap számolt be. Németh Zoltán a Szent Erzsébet templom plébánosa a lap szerkesztőségének arról beszélt, hogy a városban lévő menekültek nehéz körülményeiről a Szombathelyi Egyházmegye kormányzójától, Császár Istvántól értesült. 

Emellett egy afrikai menekült írt e-mailt a plébánosnak, amelyben a hideg idő miatt kialakult helyzetre hivatkozva segítséget kértek. 

A plébános ezután Sári Gabriella szociális testvérrel együtt felmérte a helyzetet és úgy döntött, hogy 8 menekültet átmenetileg a plébánia közösségi termében helyeznek el. 
A menekültek között van afrikai keresztény, baptista, kurd és szíriai muszlim is. A plébános arról beszélt, hogy egyikük a Szíriában otthon maradt háborús övezetben élő családjával folyamatosan kapcsolatot tart. 
A fűtött közösségi helyiségben a menekülteket matracokkal, takarókkal látják el. „Többek számára a fatüzelésű kályha ismeretlen, nem tudják megfelelően használni, ezért is fagyoskodnak az éjszakai hidegben. Pszichésen, testileg és lelkileg is kifáradtak” –mondta a plébános.

Az atya hozzátette, hogy „az evangélium szelleme és Ferenc pápa útmutatása” szerint fontosnak érezte a segítségnyújtást. Néhány nap múlva karácsonyi vacsorával akarják majd megvendégelni a menekülteket. A városlakók közül pedig többen felajánlották, hogy segítenek a nehéz helyzetbe került embereknek. 

Forrás: magyarkurir.hu