„Embernek lenni, egy egyre embertelenebb világban – hogy ne csak annyit érjünk, mint amennyi pénzünk van” – ezzel a szlogennel szerveznek karácsonyi ünnepséget a Kossuth Lajos téren, 2016. december 23-án azoknak, akiket nem vár az otthon melege.
A Karácsonyi Ünnepséget, étel- és ajándékosztást a Vállalkozók Klubja Egyesület (VKE) és a Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) szervezi. A 2016. december 23-án 9 és 17 óra között, a Kossuth tér-Alkotmány utca sarkán tartott rendezvényen azokat a hajléktalanokat és mélyszegénységben élőket várják akiknek nem jutott szerető család és akik napjainkban nélkülözni kényszerülnek.

Ujhelyi Sándor főszervező úgy véli, hogy közelebbről megismerve egyes sorsokat, beláthatjuk, hogy akár mi is bármikor kerülhetünk az ajtón kívülre. És onnan már szinte nincs visszaút. Ezért arra buzdít mindenkit, hogy a szervezőkkel közösen – egy kis ünnepi műsorral, meleg étellel, ajándékokkal – tegyék ünneppé az idei Karácsonyt minden rászoruló részére, egyszersmind felhívva a társadalom és a döntéshozó politikusok figyelmét a szegénység égető és megoldatlan problémájára.

A tervek szerint mintegy 1500 fő részére készül majd orjaleves, hurka és kolbász. Az ebédosztás délben kezdődik. Ujhelyi Sándor, aki a budapesti Thököly Vendéglő társtulajdonosa, barátaival közösen két sertést, a feldolgozáshoz és a megfőzéshez való teljes konyhatechnológiát és sörözőgarnitúrákat ajánlott fel az ünnepségre. A rendezvény ötletgazdája mindenkit arra biztat, hogy csatlakozzon az adakozáshoz.

A szervezők várják civilek adományait, főként tartós élelmiszereket, gyerekjátékokat, amelyek érkezhetnek akár egy egyszerű szatyorban vagy ünnepi csomagolásban is. Pénzügyi adományokat az Erste bank 11600006-00000000-46262837 számú számláján fogadnak. Várják továbbá zenészek, előadóművészek jelentkezését a civilek@gmail.hu e-mail címen.

Az ételek elkészítésében és tálalásában közéleti személyiségek és művészek segédkeznek majd, többek között jelen lesz a Karácsonyi ünnepségen Bokros Lajos közgazdász, egyetemi tanár, a MOMA elnöke, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, valamint a Zámbó testvérek is. A műsorban fellép többek között „Butterfly” japán operaénekesnő, Bredd Musical Group, Liza Soul Sound, Dívák Estéje.

INFO: A szervezők a 2016. december 23-i karitatív rendezvény költségeinek fedezésére jótékonysági árverést indítanak a Facebook közösségi oldalon keresztül.

További információk: Ujhelyi Sándor, elnök, Vállalkozók Klubja Egyesület, Tel.: 06-20/546-7323