A Kaposvári Járásbíróság előzetesbe helyezte azt a férfit, aki autójával halálra gázolt egy gyalogost péntek este Balatonbogláron, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az autó két utasa szabadlábon védekezhet.
Pénteken Balatonboglárnál, az M7-es autópálya felhajtójánál ütöttek el egy gyalogost, aki a helyszínen meghalt. A gázoló autó vezetője megállás nélkül elhajtott.

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a sofőrt és két utasát, és megtalálták a megrongálódott autót egy Buzsák melletti erdős területen elrejtve. A 25 éves, a 20 éves és a 21 éves férfiakat a Fonyódi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki.

Beismerő vallomásukban elmondták, tudtak arról, hogy elütöttek egy embert, és annak ellenére, hogy lehetőségük lett volna segítséget hívni, nem tették meg, hanem megállás nélkül elhajtottak a helyszínről.

A buzsáki sofőr ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének, a kocsiban utazó buzsáki és szőlősgyöröki fiatalember ellen pedig segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Kezdeményezték mindhármuk előzetes letartóztatását is, de a bíróság csak a sofőrét rendelte el.