A kereszteződés, ahol korábban szinte naponta voltak balesetek, új jelzőlámpákat kapott. A halálkereszteződésben rengeteg autó tört totálkárosra.
A kereszteződés, ahol korábban szinte naponta voltak balesetek, új jelzőlámpákat kapott. A halálkereszteződés a sztárokat sem kímélte, Várkonyi Andrea autója is ott lett totálkáros, amikor novemberben egy furgonnal ütközött össze.

A kereszteződésben a balesetek fő oka az volt, hogy a Szentlélek tér felől érkezők húsz méteren belül két lámpát is láttak, viszont ezek nem voltak összehangolva. Néhány hete a veszélyre figyelmeztető sárga csíkokat festettek fel az útra, és a stopvonalat is néhány méterrel hátrébb rakták, a kereszteződés biztonságosabbá tételének utolsó lépcsőfoka pedig a lámpák átszerelése volt.

A csomópontban az elmúlt évek alatt érdemi forgalmi rend módosítás nem történt, ennek ellenére nőtt meg a balesetek száma mostanában. Az Árpád híd felől a Vörösvári út felé haladóknál a két, egymáshoz közeli jelzőlámpa jelzéseinek összetévesztése okozta a koccanásokat. Ezen felül a Pacsirtamező útról balra a Vörösvári útra kanyarodók esetében a második jelzőlámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyása volt a baj - tudtuk meg Szabó Krisztinától, a Budapest Közút kommunikációs munkatársától.

A kockázat csökkentésére a Budapest Közút Zrt. a következőket tette:

1. Az Árpád hídról a Vörösvári út felé haladó egyenes irány első jelzőlámpájánál jobb oldalról új, a forgalmi sávok fölé benyúló oszlopot építettek, és a bal oldali forgalmi sávok fölé benyúló oszlopot is előrébb helyezték, és a bal oldali jelzőlámpát is az úthoz közelebb tették.
2. A felállási helyet jelző vonalat 5 méterrel hátrébb helyezték a csomóponttól és a két irány keresztezésénél “különösen veszélyes hely” jelet festettek az útra.
3. Az Árpád hídról a Vörösvári út felé haladó iránynál már az elmúlt nyáron új lámpák voltak a sávok felett.
4. Hosszabb biztonsági időket iktattak a szabályozási rendszerbe, hogy az esetleges tévesztések se okozzanak balesetet.
5. A csomópontban az egyenes irányokból való szabálytalan balra kanyarodások veszélyesek voltak, ezért most már a tele zöld helyett egyenes nyilas jelzések vannak.

Szabó Krisztina hozzátette, hogy ha nem történik kedvező változás, tovább változtatnak a forgalmi renden.