Az M2-es metró ismét a teljes vonalon közlekedik, de építkezés miatt továbbra sem áll meg a Kossuth Lajos téren - írja a BKK.
Hétfő reggel az M2-es metró Pillangó utcai megállójában két szerelvény összeütközött, és többen megsérültek. A baleset után az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között mostanáig pótlóbuszok jártak.

Senki sem volt életveszélyes állapotban, de öt utas súlyosabban megsérült – hangzott el az M1 aktuális csatorna esti Híradójában. Tamás Róbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvos ezredese az M1-nek azt mondta: a hozzájuk került emberek jellemzően fejükön, illetve mellkasukon zúzódásos sérüléseket szenvedtek. Egy ember vélhetően ízületi törést szenvedett – tette hozzá.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az M1-nek elmondta: a vonatszemélyzetek és forgalomirányítók közötti beszélgetést rögzítő hanganyagot, valamint a Pillangó utcai állomás kameraképét is bekérték. A felvételeket elemzik. Kiemelte továbbá, hogy a vasúti pálya biztosítóberendezésének is van egy adatrögzítője, amely az érintett forgalomról, forgalmi szituációról ad majd képet.

Az eset vizsgálata továbbra is folyamatban van, az ütközés okairól csak később várható tájékoztatás.