A közleményben azt írták: a nő 2010-ben kezdett az egyik békéscsabai postafiókban ügyfélszolgálati ügyintézőként dolgozni.Feladatkörébe tartozott a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. biztosításainak értékesítése és az ezzel kapcsolatos betét- és pénzkezelés is. 
A vádlott 2013 májusa és 2014 augusztusa között négy sértett életbiztosításából sikkasztott el több mint 12,5 millió forintot.

A pénzhez valótlan tartalmú rész-visszavásárlási nyomtatványok és kiadási pénztárbizonylatok kiállításával és felhasználásával jutott hozzá.Volt olyan sértett, akinek öt életbiztosítási kötvényének terhére 28 alkalommal összesen csaknem hatmillió forintot vett fel.A Békéscsabai Járási Ügyészség a nőt sikkasztás és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság szabjon ki a vádlottal szemben pénzbüntetést, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá a vádlott vagyonának terhére 11,7 millió forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

MTI